De politie heeft vrijdagavond in een onderzoek naar de handel en verkoop van harddrugs tijdens een gerichte actie in totaal 10 verdachten aangehouden in de leeftijd van 25 t/m 44 jaar: zowel vermoedelijke drugsdealers als drugsgebruikers.

Drugshandel vanuit woning

Door nauwe samenwerking met de gemeente Alkmaar en het Openbaar Ministerie Noord-Holland heeft de politie vrijdagavond tijdens een actie 10 verdachten aangehouden: 9 mannen en 1 vrouw. De politie had informatie dat vanuit een woning aan de Poldermolen harddrugs zou worden gedeald. Hierop werd onder leiding van het openbaar ministerie en in samenwerking met de gemeente een onderzoek gestart. Dit onderzoek leidde vrijdagavond 28 oktober tot een actiedag, waarbij onder andere een inval in de woning aan de Poldermolen werd gedaan.
Hier werden meerdere soorten vermoedelijke harddrugs aangetroffen die nader worden onderzocht. Dit alles is in beslag genomen. Tijdens de inval vrijdagavond zijn drie mannen die in de woning aanwezig waren door de politie aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Twee van hen zitten nog vast. Zij zitten in beperkingen.

Meerdere aanhoudingen

Tijdens deze actie hield de politie vrijdagavond nog eens 7 verdachten aan op verschillende locaties in Alkmaar. Ook werd op een ander adres in Alkmaar een doorzoeking gedaan, waarbij vermoedelijk van diefstal afkomstige goederen zijn aangetroffen. Die zijn in beslag genomen en overgebracht naar het politiebureau. De recherche doet hier nader onderzoek naar.

Alle verdachten, 9 mannen en een 1 vrouw, afkomstig uit Frankrijk, Alkmaar, Heerhugowaard en Heiloo werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. 8 van hen zijn heengezonden maar nog wel verdachte. Het onderzoek wordt voortgezet.

Sluiting woning

Op last van de burgemeester van Alkmaar is de woning aan de Poldermolen vervolgens op grond van de Opiumwet per direct gesloten.

De samenwerking tussen politie, OM en gemeente en de combinatie van de inzet van strafrechtelijke en bestuursrechtelijke maatregelen is succesvol in de strijd tegen criminele activiteiten en zal verder worden voortgezet.