Alkmaar - De politie heeft zondag in de namiddag een 33-jarige vrouw en een 15-jarig meisje aangehouden. Dit gebeurde na een melding, rond 15.00 uur, dat er een man met een automatisch wapen een woning aan de Mgr. Nolensstraat binnenging.

Aangezien het onduidelijk was om welke woning het precies ging, heeft het arrestatieteam twee woningen betreden. In één van de woningen zijn bovengenoemde verdachten aangehouden. Zij zijn na verhoor nog diezelfde avond weer vrijgelaten en zijn geen verdachte meer in deze zaak. In beide woningen zijn geen vuurwapens aangetroffen. Er is ook nog een man op straat aangehouden. Hij bleek niets met dit incident te maken te hebben.

De politie onderzoekt waarom en door wie de melding is gedaan. Aangezien er in de melding werd gesproken over een mogelijk (automatisch) vuurwapen is er door de politie opgeschaald. Dat is opgevallen in de buurt. Zo werd er gebruik gemaakt van een parkeerplaats in de omgeving, waar de inzet van het arrestatieteam is gecoördineerd. Als er in een melding gesproken wordt over (automatische) vuurwapens dan neemt de politie dat altijd serieus en worden er, ook in het belang van buurtbewoners, de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen.
Eerder deze maand is er ook een inval geweest in een woning aan de Mgr. Nolensstraat. Dat was in een ander, lopend rechercheonderzoek.