Alkmaar - Alkmaar - Het bureau werd op 23 januari 2017 gesloten voor een grondige verbouwing en metamorfose. De bewoners van Alkmaar, maar ook de politiemensen hebben hier last van gehad. Ruim 400 dagen heeft het geduurd maar nu gaan de deuren weer open. Vanaf 14 maart kunt u weer terecht.

Het bureau is drastisch veranderd. Niet alleen in look en feel, maar ook in ge- en verbruik. De functie is ook uitgebreider geworden. Het is de opkomstlocatie voor 180 agenten die uit het hele gebied hier hun thuisplek hebben. Nadat ze hun uniformen hebben aangetrokken gaan ze naar hun werkgebieden in Alkmaar, Bergen, Castricum, en Heiloo. Niet alleen de agenten hebben hier hun werkplek, ook de districtsrecherche, een deel van de zedenrechercheurs, de arrestanten en het team van Arrestantenzorg, politiemedewerkers van Digitaal Platform, en van Informatie Organisatie. In totaal zo’n 300 politiemedewerkers.

 

Inrichting

Het bureau is zo ingericht dat iedereen hier kan werken. Geen vaste werkplekken en hokkerige kamertjes meer. Het oogt ruim, licht en modern. Iedereen die in het bureau een klus heeft te doen kan zo achter een computer schuiven. Is hij of zij klaar dan gaat hij of zij weer op pad, de straat op. Door het hele pand hangen levensgrote fotoprints van het politiewerk en bekende plekken uit de regio. Opvallend detail zijn de fotoprints op de celdeuren van het cellencomplex.

Publiek

De publieksbalie heeft ook een metamorfose ondergaan. Ruim, licht en modern, net als het gehele bureau. Er zijn meerdere spreekkamers zodat u in alle rust een aangifte kan laten opnemen. De zedenrechercheurs beschikken over een kindvriendelijke kamer, waar kinderen en slachtoffers van seksueel geweld zich ook op hun gemak kunnen voelen.

Politie bereikbaar

Het politiebureau is 24/7 permanent bezet. De actuele openingstijden voor publiek zijn dagelijks van 9-18u, donderdag tot 21u. Deze staan op politie.nl. Ook al hebben de agenten een gloednieuw bureau toch blijven ze vooral op straat aan het werk. De politie is 24 uur per dag beschikbaar en bereikbaar. Betreft het een spoedgeval dan kan men bellen met 1-1-2. In niet spoedeisende gevallen kan men bellen met 0900-8844. Om wachttijden te voorkomen kan er voor het doen van aangifte het beste een afspraak gemaakt worden.